top of page
Foto van schrijverRonald van Nimwegen

10e Kampeerweekend op camping de Vledders Schipborg!

Vrijdag 30 augustus t/m zondag 1 september 2024.

Dit weekend hebben we genoten van ons 10e kampeerweekend op camping de Vledders in Schipborg en de 13e editie in totaal. De eerste drie kampeerweekenden waren op camping Marenland in Winsum. Een klein jubileum dus, waar een record aantal kinderen aan meededen. De weersvoorspellingen waren heel gunstig. Op vrijdag en zaterdag een graad om 23 met een iets hogere gevoelstemperatuur en op zondag wat warmer met ruim 25 graden. Vrijdag waren de kwartiermakers Miryam, Sjoerd en Ronald even na 1 uur op de camping om alvast hun tenten op te zetten en de keuken in te richten met een flinke voorraad boodschappen. Vanaf half 2 druppelden de deelnemers en de ouders die het hele weekend bleven binnen. Traditioneel stond voor het avondeten de Chinese keuken op het programma. Met een recordaantal deelnemers kreeg de plaatselijke Chinees een flinke bestelling waar ze uiteraard blij mee waren.

Nadat de corvee ploeg zijn werk had gedaan het eerste onderdeel uit het programma, de weekend quiz. Vier onderwerpen waren voorbereid, waar of niet waar, bij welke sport hoort een bepaalde term, Asterix & Obelix en de Olympische spelen. Het plan was eerst om de quiz in twee delen te doen (ook op zaterdag) maar gezien het drukke programma deden we alle onderwerpen in een keer. Op de antwoorden formulieren kwamen we hilarische antwoorden tegen. Zoals bij de vraag welke atletiek onderdelen zitten er in de zevenkamp voor vrouwen, waar een aantal teams dachten aan zwemmen. Natuurlijk ook lastige vragen zoals welke kleur heeft de ring rechtsonder in de Olympische vlag en welke sport hoort bij een floret. Goede antwoorden op deze vragen kwamen bijna niet voor bij de zes teams. Na het nakijkwerk gejuich bij team zes (Kaj, Evan, Matthijs, Vince, Milan, Joas en Carlijn) zij scoorden de meeste punten en mogen zich een jaar het slimste team noemen. Na het invallen van de duisternis natuurlijk kampvuur met marshmallows en de topper in het programma Weerwolven! De basisschool kinderen waren als eerste aan de beurt zodat zij op een beetje redelijke tijd in bed lagen. De rest van de groep maakte er nog een lange avond van.

Weekend Quiz



Zaterdagmorgen na het ontbijt hadden we Wie is de Mol schaken op het programma staan. Vanuit de groep waren veel kinderen die toch de theezakjes race wilden doen, dus vertrokken deze kinderen met een begeleider naar Zuidlaren om daar de boel onveilig te maken. De opbrengst van een theezakje was weer buitengewoon. Mehran bijvoorbeeld scoorde zelfs een wat oudere E-bike waar een nieuwe accu op moest. De andere kinderen die achterbleven op de camping vermaakten zich met schaken, voetbal of lekker chillen. Voor volgende kampeer weekenden wordt de zaterdagmorgen een keuze ochtend waar de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze leuk vinden. Vandaar ook het enquête formulier die naar de deelnemers is verzonden. Onze kampeerweekenden hebben tradities met eten. Zoals Chinees op vrijdagavond en de bbq op zaterdag. Zaterdag tussen de middag staan al jaren de broodjes knakworst op het programma, altijd lekker!



Nadat de 120 broodjes en het nodig aan brood de hongerige magen was ingegaan en de corveeploeg klaar was met hun werk een spellenprogramma in teams. Schaken bij het gebouw, voetballen op het voetbalveld en lasergamen in het stuk bos aan de achterkant van de camping. Alle teams speelden tegen elkaar. Het lasergamen was nieuw en we denken dat de kinderen het leuk vonden. Rond een uurtje of zes was het tijd voor de bbq. Sinds vorig jaar huren we een gas bbq van de slager die ook zorgt voor heerlijke saté stokjes. Met de hamburgers, friet, komkommers en meloenen werd het weer een geslaagd avondeten. De gas bbq heeft voordelen. We hoeven die niet schoon te maken en met drie kleine bbq's die we in het verleden gebruikten duurt het allemaal een stuk langer om het vlees gaar te krijgen en wat te denken van al het schoonmaakwerk. Handig toch!

Tijdens de bbq een officieel momentje. Clubleden die zich voor onze club op bijzondere wijze hebben ingezet, en dat kan van alles zijn bijvoorbeeld: schaakprestaties nationaal, inzet als trainer, organisatie SC de Paardensprongtoernooi en kampeerweekend, benoemen we als erelid. Op onze site staan de namen die eerder deze mooie titel kregen. Vandaag kwamen er drie bij waarvoor Ronald een speech had voorbereid: Berend, Tom en Martijn. Berend gaat misschien nog spelen met ons KNSB team maar van Tom en Martijn nemen we helaas afscheid. Jongens bedankt voor al jullie inzet voor de club, Dat vergeten we niet. Het aandenken die jullie hebben gekregen is dik verdiend en leuk voor later als herinnering. Eerder in de middag namen we afscheid van Sake Jan die na vele jaren stopt als trainer. Sake Jan, bedankt voor je inzet!

Tegen negen uur was het donker. Tijd voor het avondspel de smokkelroute. Met teams gaan de kinderen het bos in achter de camping en lopen dan een route van ongeveer een uur. De laatste teams waren na half 11 binnen, Voor Weerwolven was het te laat voor de basisschool kids. De oudere jeugd mochten doorgaan tot 12 uur. Om geluidoverlast op de camping te voorkomen mochten ze met gematigde stem bij het kampvuur blijven of binnen zich bezighouden met schaken of te chillen.

Voor het ontbijt op zondagmorgen een verrasing. De camping trakteerde ons met pistoletjes in papieren zakjes. Op de foto boven dit verslag een tekening die, een van de kinderen van de manege bij de camping, heeft gemaakt. Heel leuk!

Op zondag stond in het programmaboekje kanovaren of zwemmen. Vorig jaar hadden we een logistiek probleem om de kinderen naar twee locaties te brengen. Om dat dit jaar te voorkomen kozen we voor kanovaren in Kiel-Windeweer. De tocht duurde met een lunch onderweg ruim twee uur. De meesten vonden het leuk maar een deel van de groep had toch liever willen zwemmen. Het is lastig om het iedereen naar het zin te maken. Volgend jaar gaan we mede met de uitkomsten van de enquête kijken wat we gaan doen. Misschien wel heel iets anders. Om 16.00 uur sloten we een geweldig kampeerweekend af, waarna iedereen zijn tent en spullen kon opruimen. We kijken terug op een geweldige 13e editie met super mooi weer en een fantastische sfeer. Op de vraag wanneer is het kampeerweekend? Antwoord vanaf nu het laatste weekend van de zomervakantie. Volgend jaar van 22 t/m 24 augustus. En niet vergeten: de Grote Clubactie helpt om het weekend betaalbaar te houden. Vanuit de opbrengsten van vorig jaar is ruim 700 Euro vanuit dat potje betaald om dit weekend mogelijk te maken

Dank aan:

Het ontbijt en de lunch op zaterdag en zondag werd weer gesponsord door Bolletje met dank daarvoor aan de vader van Wart, De tafels werden verreikt met beschuiten, schuddebuikjes, ontbijtkoek en nog veel meer.


Moeder van Mehran en Azadeh, vader van Joas, vader van Yuan Li en Mei Ling, Moeder van Boaz. Jullie waren het hele weekend op de camping en hebben ons enorm geholpen!


Alle ouders die voor vervoer naar en van de kanoverhuur hebben gezorgd.


Meer foto's staan hier!

82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page