top of page
Foto van schrijverRonald van Nimwegen

NK scholen debuut Het Palet, Wart en Evan weer in de prijzen.

Zaterdag 1 juni 2024.

Op 13 april plaatste basisschool het Palet zich ternauwernood voor de halve finale van het NK Basisscholenkampioenschap. Vandaag mocht de school haar debuut maken in Arnhem waar 32 teams de strijd met elkaar aangingen voor 12 plaatsen in de eindstrijd volgende week, ook in Arnhem. De andere halve finale waar ook 32 scholen speelden voor 12 finaleplaatsen werd gespeeld in Kruiningen.

Team met Joas


Achter de borden voor het Palet in bordvolgorde: Gideon, Hannah, Tobias en Joas die wisselde met het broertje van Gideon, Levi. Als teamleider/coach ging Kaj, oud leerling van de school mee naar Arnhem met als assistent Boaz, ook oud leerling van de school. Op het programma zeven ronden Zwitsers met op de klok 15 minuten + 5 seconden per zet.

en met Levi


Op het NK scholen tref je scholenteams met vaak clubspelers achter de borden. Het NK is dus een pittige competitie waar je als school ook een beetje geluk moet hebben dat je in het team spelers hebt die lid zijn van een club en die veel toernooi ervaring hebben. In het team van het Palet is dat zeker het geval, maar het is ook een heel jong team. Alleen Gideon gaat volgend seizoen naar de middelbare school. De rest van de spelers kunnen nog een paar jaar meedoen met de scholencompetitie. Ziet er dus goed uit voor de toekomst.

De zeven speelronden leverden de volgende resultaten op. Drie keer werd er gewonnen (Beatrix Heemstede 3.5 - 0.5, Oosterhuizen Lieren 2.5 - 1.5 en Tweemaster Leiden 2.5 - 1.5) tegen de Gavani uit Den Haag werd remise gespeeld en drie keer verlies ( Michael Leeuwarden 0 - 4, Essesteijn Voorburg 3.5 - 1.5 en Andersen Woerden 3.5 - 0.5). Met zeven match en 12.5 bordpunten eindigde het team op een verdienstelijke 19e plaats. Individuele scores: Gideon 2 (4x remise), Hannah 3.5, Tobias 4, Joas 1 en Levi 2. De andere scholen uit het NOSBO gebied deden het ook prima. De GSV 1 werd zoals vooraf verwacht winnaar, het tweede team van de school werd 7e. Beiden gaan door naar de finale. De Veldkei uit Assen 14e en de Fontein uit Ten Boer 18e.

Alle uitslagen en standen zijn te vinden in Netstand.


In Haren werd vandaag ook geschaakt op het GP Bob Romijn. In groep A net geen podiumplaats voor Mehran. Met twee keer winst uit vijf partijen werd hij vierde. Wart speelde vanmiddag in de B groep en weer een beker voor hem. Met 3.5 punten uit vijf partijen een knappe tweede plaats. Evan in groep C had weer een hele goed Grand - Prix. In zeven partijen zes keer winst en een remise. Sat Evan goed bezig is bewijst zijn rating. In de juni rating lijst won Evan 500 punten! In deze groep ook bijna succes voor Yuan Li. Met vier punten werd hij gedeeld derde maar op onderling resultaat net geen beker, een vierde plaats. De laatste Paardenspronger vinden we terug in de H groep. Floris won in deze groep drie partijen wat de vijfde plaats opleverde.

Alle uitslagen zijn te vinden op de NOSBO site.


Zondag wordt het afsluitende Grand - Prix seizoen 2023 - 2024 gespeeld in het Dorpshuis in Hoogkerk. Naast bekers in de groepen worden ook bekers voor het eindklassement uitgereikt. Er zijn nog plekken vrij, dus geef je snel op!



54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page